25% korting op ALLE ZONNEBRILLEN, gebruik kortingscode: Zomer

Het verhaal van Burnwoods...

Burnwoods, Inspired by Nature

Wist je dat de aarde maar liefst 3 biljoen bomen telde? Dat staat gelijk aan 422 bomen per persoon. Maar het totale aantal bomen is sinds het begin van de menselijke beschaving ongeveer gehalveerd.

Jaarlijks leveren we gemiddeld anderhalve boom per aardbewoner in. Het aantal bomen op aarde slinkt met zo’n 10 miljard per jaar, in de regel door menselijke verstoring.

Door het terugdringen van het aantal bomen besloot ik ‘Virgil Swagemakers (1993)’ als jonge ondernemer hier wat mee te gaan doen. ‘’ Zo had ik het idee om mijn passie voor accessoires te combineren met het ontwerpen van producten, geïnspireerd door de natuur. Hierbij was de gedachte om natuurlijke materialen prominent naar voren te laten komen in onze collecties.’’

Om deze reden richtte ik in 2012 het merk Burnwoods op en had ik hierin de keuze gemaakt om te starten met het ontwerpen van unieke houten zonnebrillen. De merknaam Burnwoods is voortgekomen uit de productie van de eerste houten zonnebrillen waar de merknaam echt erin wordt gebrand.

Vanaf de start is de collectie beschikbaar via onze online webshop burnwoods.nl. Kort daarna zijn wij gestart om de samenwerking aan te gaan met vele partners. In 2015 werd onze collectie al in meer dan 90 winkels internationaal aangeboden. Inmiddels is het assortiment uitgebreid en werken wij er elk jaar ernaar toe om onze producten te innoveren en voorloper te zijn op de modieuze trends.

Samen met een team enthousiastelingen, werkend vanuit het hoofdkantoor in Groningen, slaan wij de handen ineen om een bijdrage te leveren voor mens en natuur!

Om hier een schepje bovenop te doen, beloven wij voor iedere verkocht product een boom terug te planten. Dit doen wij in samenwerking met Trees.org.

Wil jij samen met het team van Burnwoods het terugdringen van de bomen tegengaan en bijdragen leveren aan mens en natuur? Bestel je duurzame accessoires en plant de bijgeleverde verassing!

Burnwoods, Inspired by Nature

Follow @Burnwoodsshop

Product added successful